Slik setter du opp en sommermeny for restauranten din: Tips og triks

Sommeren er en tid for å nyte de lange, lyse kveldene og varme dagene. For restauranter betyr det også en tid for å tilby en sommermeny som appellerer til gjestenes smaksløker. En vellykket sommermeny kan tiltrekke seg nye kunder og holde de gamle fornøyde.

Når man setter opp en sommermeny, er det viktig å tenke på sesongens råvarer og hva som er tilgjengelig. Fersk frukt og grønnsaker kan gi en frisk og lett smak til rettene. Fisk og skalldyr er også populære valg om sommeren, spesielt på grunn av deres lette smak og sunne egenskaper. Det kan også være lurt å tilby lettere og mer forfriskende drikkevarer, som fruktige cocktails og iskalde drikker. Med disse tipsene kan man lage en sommermeny som vil imponere gjestene og gi dem en minneverdig opplevelse.

Slik setter du opp en sommermeny

Å sette opp en sommermeny for restauranten din kan være en morsom og kreativ oppgave. Det er viktig å tenke på sesongen og gjestenes preferanser når du velger råvarer og retter. Her er noen tips for å hjelpe deg med å sette opp en sommermeny som vil imponere gjestene dine.

Finn inspirasjon

Før du begynner å sette opp sommermenyen, kan det være lurt å finne inspirasjon. Du kan se på andre restauranter og deres sommermenyer for å få ideer. Du kan også se på sesongens råvarer og tenke på hvordan du kan bruke dem på en kreativ måte.

Velg passende råvarer

Når du har funnet inspirasjonen din, er det på tide å velge råvarene du vil bruke. Tenk på hva som er tilgjengelig i sesongen og hva som vil være populært blant gjestene dine. Noen populære sommerråvarer inkluderer bær, frukt, grønnsaker, sjømat og grillmat.

sjømat

Tenk på sesongen

Sesongen spiller en viktig rolle når du setter opp en sommermeny. Du vil bruke råvarer som er tilgjengelige og ferske. Du vil også inkludere retter som passer til varmt vær og sommerlige aktiviteter. Tenk på hva slags retter som vil være populære blant gjestene dine i sommermånedene.

Tenk på gjestenes preferanser

Når du setter opp en sommermeny, er det viktig å tenke på gjestenes preferanser. Du vil inkludere retter som vil appellere til alle typer gjester, inkludert vegetarianere og personer med spesielle kostbehov. Du kan også vurdere å tilby lettere retter og sunnere alternativer for de som ønsker det.

Vurder prising

Når du har valgt råvarer og retter, må du vurdere prisingen. Du vil tilby retter som er rimelige og som passer til gjestenes budsjett. Samtidig må du sørge for at du ikke undervurderer kvaliteten på maten din. Vurder også å tilby spesielle tilbud og kampanjer for å tiltrekke deg flere kunder i sommermånedene.

Med disse tipsene kan du enkelt sette opp en sommermeny som vil imponere gjestene dine. Husk å være kreativ og tenke på sesongen og gjestenes preferanser når du velger råvarer og retter.

Drikke til sommermenyen

Gode juicer

Det finnes mange gode juicer som passer til sommermenyer, og de kan drikke av alle.

Vin

Til en sommermeny kan det være lurt å velge lette og friske viner som passer til de lyse og friske smakene som man ofte finner i sommermaten. En hvitvin er ofte et godt valg. Den passer ofte godt til fisk og skalldyr. En rosévin kan også være et godt valg, spesielt til retter med grillet kjøtt eller salater.

Cider og øl

Cider er en forfriskende drikk som passer godt til sommermat. En frisk og syrlig cider kan være et godt valg, og en eplecider fra Frankrike kan være et godt alternativ. Øl er også en populær drikk til sommermat, og en lett og frisk pilsner kan være et godt valg. En IPA med fruktige smaker kan også være et godt alternativ til retter med sterke smaker.

Alkoholfritt

For de som ønsker en alkoholfri drikk til sommermenyen, finnes det flere gode alternativer. En frisk og syrlig sitrusdrikk kan være godt til retter med fisk eller skalldyr. En urtedrikk kan også være et godt valg til retter med grønnsaker eller salater. En alkoholfri øl eller cider kan også være et godt alternativ for de som ønsker en litt mer fyldig drikk.

Presentasjon og markedsføring

Når du har satt sammen en flott sommermeny for restauranten din, er det viktig å presentere den på en måte som tiltrekker seg kundene dine. Her er noen tips for å markedsføre sommermenyen din på en effektiv måte.

Design av menyen

En viktig del av presentasjonen av sommermenyen din er designet av menyen. Det er viktig at menyen er lett å lese og at den ser innbydende ut. Her er noen tips for å designe en flott sommermeny:

 • Velg en skrifttype som er enkel å lese og som passer til stilen til restauranten din.
 • Bruk bilder av maten på menyen for å gjøre den mer innbydende.
 • Organiser menyen på en logisk måte, for eksempel etter forretter, hovedretter og desserter.
 • Legg til informasjon om hvor ingrediensene kommer fra og om eventuelle allergener.

Markedsføring på sosiale medier

Sosiale medier er en flott måte å markedsføre sommermenyen din på. Her er noen tips for å få mest mulig ut av sosiale medier:

 • Legg ut bilder av maten på Instagram og Facebook for å vise frem menyen din.
 • Opprett en kampanje på Facebook for å markedsføre sommermenyen din til en spesifikk målgruppe.
 • Oppfordre kundene dine til å dele bilder av maten på sosiale medier ved å tilby en rabatt eller en gratis dessert.
 • Husk å ikke dele bilder av alkohol i dine sosiale medier

Opplæring av ansatte

Det er viktig at ansatte på restauranten din er godt kjent med sommermenyen og kan svare på eventuelle spørsmål fra kundene. Her er noen tips for å opplære ansatte om sommermenyen:

 • Hold en opplæringssesjon for de ansatte hvor du går gjennom menyen og ingrediensene.
 • La de ansatte smake på maten på menyen slik at de kan gi anbefalinger til kundene.
 • Opprett en FAQ-side på restaurantens nettside hvor du svarer på vanlige spørsmål om menyen.

Med disse tipsene kan du markedsføre sommermenyen din på en effektiv måte og sørge for at kundene dine får en flott opplevelse på restauranten din.

Oppsummering

Oppsett av en sommermeny for en restaurant kan være en utfordring, men med riktig planlegging kan det være en morsom og kreativ prosess. Her er noen tips for å lage en vellykket sommermeny:

 • Bruk sesongbaserte ingredienser: Sommeren er en flott tid for å bruke friske og lokale ingredienser. Velg ingredienser som er i sesong for å sikre at de er på sitt beste når de serveres på tallerkenen.
 • Vær oppmerksom på kostholdstrender: Mange mennesker har spesielle kostholdskrav eller preferanser, som vegetarisk, vegansk eller glutenfri. Vær oppmerksom på disse trendene når du utvikler menyen din og inkluder alternativer for alle.
 • Tenk på presentasjonen: Maten skal ikke bare smake godt, men også se bra ut. Tenk på hvordan rettene vil se ut på tallerkenen og bruk farger og teksturer for å gjøre dem mer visuelt tiltalende.
 • Vær kreativ: Sommertiden gir mulighet til å eksperimentere med nye retter og smaker. Vær kreativ og prøv nye ting for å gi gjestene en unik og minneverdig matopplevelse.

Med disse tipsene kan du lage en fantastisk sommermeny som vil imponere gjestene dine og gjøre restauranten din til en populær destinasjon for sommeren.

Ofte stilte spørsmål

Hva er noen gode sommerretter?

Noen gode sommerretter inkluderer grillet fisk, salater med sesongens grønnsaker og frukt, og kalde supper som gazpacho. Det er også populært å tilby ulike typer grillspyd, og å tilsette friske urter og krydder til rettene for å gi dem en frisk sommersmak.

Hvordan velger jeg passende drikke til sommermenyen?

For å velge passende drikke til sommermenyen, kan man vurdere å tilby friske og lette alternativer som hvitvin, rosévin eller øl. Det kan også være en god idé å tilby alkoholfrie alternativer som fruktjuice eller iste.

Hvordan tilpasser jeg menyen til sesongens råvarer?

For å tilpasse menyen til sesongens råvarer, kan man vurdere å bruke lokale og sesongbaserte ingredienser. Det kan også være lurt å tilby ulike typer retter som passer til sesongen, for eksempel salater og kalde supper om sommeren.

Hvordan kan jeg gjøre menyen mer bærekraftig om sommeren?

For å gjøre menyen mer bærekraftig om sommeren, kan man vurdere å tilby vegetariske og veganske alternativer, bruke økologiske råvarer og redusere mengden avfall ved å tilby mindre porsjoner og oppmuntre gjestene til å ta med seg maten hjem.

Hvordan kan jeg tilby vegetariske og veganske alternativer på sommermenyen?

For å tilby vegetariske og veganske alternativer på sommermenyen, kan man vurdere å tilby retter som er basert på sesongens grønnsaker og frukt. Det kan også være lurt å bruke alternative proteinkilder som tofu eller bønner.

Hvordan kan jeg markedsføre sommermenyen til gjestene mine?

For å markedsføre sommermenyen til gjestene dine, kan man vurdere å bruke sosiale medier og nettsider til å vise frem rettene og tilby spesielle kampanjer og rabatter. Det kan også være lurt å tilby smaksprøver og oppfordre gjestene til å dele sine erfaringer med venner og familie.

You may also like...